Ewon решения за IIoT

HMS image 2a1

Предлагаме на вниманието Ви статия за решенията за IIoT и отдалечен достъп, доставяни  от HMS Ewon. В статията са представени пет приложения, които машиностроителите могат да внедрят днес, използвайки Ewon Flexy и Talk2M. Тези пет приложения са лесно приложими и дават път към нови бизнес възможности, като осигуряват и гъвкавост и мащабируемост за нови, по-сложни бъдещи приложения.

Моля, кликнете върху линка:

pdfEwon_for_IIoT.pdf188.38 KB

Статията е публикувана в брой 03-04/ 2024 г. на списание "Машиностроене и електротехника".

Безжични мрежи с малък енергиен разход и голям обхват (LPWAN)

LPWAN 1

Системите за безжично предаване на информация стават все по-известни, достъпни и предпочитани. Тези системи отварят цял нов бизнес свят и индустриални възможности. Тук накратко ще разгледаме т.нар. LPWAN мрежи.
LPWAN е съкращение от low – power wide range network. Това означава, че информацията се предава на големи разстояния до 15км и една батерия стига за работа до 10 години на устройството. Има четири основни видове LP технологии:

  • Cellular LPWAN;
  • Ultra-Narrowband LPWAN;
  • Spread Spectrum LPWAN;
  • Telegram Splitting.
Read more ...

Трябва ли киберсигурност за производствените приложения ?

По материали от блога на HMS Network и г-н Kurt van Buul

security 2A
Необходима ли е киберсигурност за технологиите, приложими в производството, т. нар. OT?

Първите IT вируси са се появили в началото на 70-те години на миналия век и са били разпространявани чрез флопи дискове и USB стикове по-късно. Създадени са от програмисти, които са искали да покажат своите способности. С разширяването на Интернет вирусите са вече кибер заплахи, а киберпрестъпността като че ли се е превърнала в международен бизнес.

Read more ...

Ewon на HMS – за дистанционна поддръжка на оборудването

Youtube 3

Според оценките на HMS Network едва около 10% от инсталираните машини в производството са стандартно оборудвани с функции за дистанционна поддръжка. Традиционно отдалеченият достъп до машините е необходим за отстраняването на възникнали проблеми и неизправности.

Read more ...
Page 1 of 3

The solutions for your automation ideas.

Contact us.