Sidebar

Anybus Wireless Bolt LTE

Anybus Wireless Bolt LTE разширява гамата от безжични решения на HMS Networks


HMS Networks представя Anybus Wireless Bolt LTE, който свързва индустриалните машини към клетъчна LTE мрежа в надеждно, гъвкаво и лесно за внедряване решение.

Anybus® Wireless Bolt™ се появи на пазара преди 6 години, давайки възможност за безжичен Ethernet достъп до хиляди индустриални приложения. Със здрав, интегриран и уникален форм-фактор за монтаж като болт върху машина, Wireless Bolt е доказано решение и се ползва с доверие по цял свят, дори и в най-взискателните индустриални среди. На основата на този успех сега HMS Networks пуска на пазара новия Anybus Wireless Bolt LTE.

 

Високоскоростен интернет достъп

Anybus Wireless Bolt LTE е индустриален рутер, осигуряващ високоскоростен прозрачен интернет достъп до отдалечени индустриални машини чрез LTE (4G) мрежа с 3G като алтернатива. Това позволява на потребителите да извършват цялостен отдалечен мониторинг и анализ, с цел увеличаване на времето за работа на оборудването и намаляване на скъпите пътувания за поддръжка.
Wireless Bolt LTE е съвместим с всеки базиран на TCP/UDP протокол, като MQTT и OPC UA, и може също да се използва за предоставяне на 4G свързаност към приложения, които нямат достъп до интернет или са ограничени да комуникират по по-стари стандарти като 2G или 3G.

 

Проектиран за промишлена употреба и тежки условия

Anybus Wireless Bolt LTE идва в здрав корпус със степен на защита IP66 и IP67, позволяващ да бъде инсталиран в най-тежки работни среди, а широкия температурен обхват (-40°C до 65°C) го прави подходящ за приложения на открито. Wireless Bolt LTE се монтира или чрез закрепване към 50 мм отвор в машина или табло, образувайки плътно съединение от външната страна на машината, или чрез монтаж на стълб или стена с помощта на монтажен аксесоар Bolt Base Protector.

 

Решение „всичко в едно“ – няма нужда от външна антена

Anybus Wireless Bolt LTE се доставя като решение "всичко в едно", включващо Ethernet RJ45 конектор, радиомодем, GPS тракер и интегрирана двойна антена. Продуктът може да се захранва чрез Ethernet кабел, т.е. Power over Ethernet, или чрез отделни захранващи клеми. Ethernet кабелите могат да бъдат дълги до 100 метра, което позволява на потребителя да оптимизира разположението на Wireless Bolt LTE до 100 метра от свързаното промишлено оборудване.
Няма нужда от външна антена или антенен кабел към Wireless Bolt LTE, което е практично и изгодно, тъй като външните антени могат да са скъпи, чупливи и много чувствителни към смущения.

 

Лесна настройка за дистанционно управление

Anybus Wireless Bolt LTE е лесен за настройка и предоставя възможност за отдалечен достъп до свързаното индустриално оборудване за целите на дистанционно управление, като ъпгрейд на фърмуер, диагностика и конфигуране с помощта на вградена уеб страница или чрез изпращане на REST команди чрез Ethernet порт. Комуникационната връзка се инициира от приложението, свързано към LAN порта на болта.

 

Елегантен и иновативен форм-фактор

Anybus Wireless Bolt LTE идва в корпус с елегантен и иновативен форм-фактор, който се съчетава добре, правейки го да изглежда като интегрирана част от инсталацията.
„Wireless Bolt LTE съчетава уникалния, здрав форм-фактор на нашите съществуващи Wireless Bolt продукти с високоскоростна интернет връзка и това го прави приложим за много приложения“, обяснява Мартин Фолкман продуктов мениджър в HMS Networks. „Отзивите от първите потребители са много положителни. Получаваме много коментари за това колко лесно се настройва и как всички функции го правят много практичен. Фактът, че не се изисква външна антена, е много ценен, тъй като потребителите често се сблъскват с комуникационни проблеми с външните антени - и понякога те дори биват откраднати. Вграденият GPS тракер е добре приет от първите потребители и им харесва също, че един и същ продукт може да се използва както за комуникация с тясна честотна лента, като MQTT, така и за връзки, които изискват повече честотна лента, като актуализации на фърмуера или предаване на видео.”

Anybus Wireless Bolt LTE се предлага в бяла и черна версии, като бялата се препоръчва при инсталации, изложени на слънчева светлина, тъй като е проверена за използване при по-високи температури (до +65°).

download b

Монтаж на Безжичния болт на Anybus.

 

pole mounting d

Wireless Bolt LTE позволява използването на Power over Ethernet (PoE). Тук е монтиран с помощта на монтажния комплект Bolt Base Protector.

 

Повече информация за Anybus Wireless Bolt:
https://www.anybus.com/products/wireless-bolt, https://comicon.bg/bg/hms-industrial-networks/wireless-bolt

 

HMS Networks AB (publ) е водещ доставчик на решения в сферата на индустриалните информационни и комуникационни технологии (Industrial ICT). HMS разработва и произвежда продукти под марките Anybus®, Ixxat®, Ewon® и Intesis®. Разработката се извършва в централата в Халмстад, както и в Равенсбург, Нивелес, Игуалада, Вецлар, Бухен, Делфт и Билбао. Продажбите и поддръжката се извършват от клоновете на фирмата в Германия, САЩ, Япония, Китай, Сингапур, Италия, Франция, Испания, Нидерландия, Индия, UK, Швеция, Южна Корея и ОАЕ, както и чрез световна мрежа от дистрибутори и партньори. В HMS работят над 750 души и са отчетени продажби от 1,972 милиона шведски крони през 2021 г. HMS е регистрирана в NASDAQ OMX в Стокхолм, категория Large Cap, Информационни технологии.

Решението на вашите идеи за автоматизация.

Свържете се с нас.